​Valseger för Liberala Studerande

Publicerad 06.11.2015 kl. 15:52
Liberala Studerande (LSK) har haft stora framgångar i årets fullmäktigeval till student- och studerandekårerna.
I studerandekåren Novium invaldes alla sex kandidater till fullmäktige, vilket innebär en dubblering av mandat från det förra valet när LSK hade tre mandat. LSK-kandidaten Oskar Blomqvist var valets röstmagnet med flest personliga röster. Blomqvist studerar företagsekonomi på Novia i Åbo.

I Åbo Akademis Studentkårs fullmäktigeval fick LSK i Åbo fem mandat och LSK i Vasa fyra mandat. Tillsammans är LSK den största grupperingen i fullmäktige med nio mandat. Röstmagnet i valet var Anna Nylund med hela 111 personliga röster. Nylund studerar till klasslärare på Åbo Akademi i Vasa och har i flera år varit aktiv i Åbo Akademis Studentkår och i studentföreningar.

- LSK gjorde ett fantastiskt bra val i Novium och Åbo Akademis Studentkår. Regeringens inbesparingar kommer att leda till att de kommande åren blir tunga för högskolorna och student- och studerandekårerna, därför är vi glada att så många av våra kompetenta och engagerade kandidater blev invalda, säger LSKs förbundsordförande Christoffer Andersson.

LSK ställde också upp kandidater i Arcada studerandekår ASKs fullmäktigeval och fick där tre suppleantplatser. Liberala Studerande är Svensk Ungdoms högskolepolitiska förbund med verksamhet i Helsingfors, Vasa och Åbo. 

För mera information:
Christoffer Andersson, förbundsordförande för LSK
christoffer.andersson@liberal.fi, 0453554341

Oskar Blomqvist, röstmagnet i Noviums fullmäktigeval
oskar.blomqvist@novia.fi, 0407096565

Anna Nylund, röstmagnet i ÅAS fullmäktigeval
anna.nylund@abo.fi, 0505745882

Följ Liberala Studerande LSK på Instagram!

@liberalastuderande_lsk

@lsk_abo

@lskvasa